Maatwerk software

Maatwerk

Bij het ontwerpen en bouwen van applicaties maken we gebruik van de laatste webstandaarden. Omdat kwaliteit hoog in het vaandel staat werken we met bewezen technieken en volwassen frameworks die met de tijd meegaan. We maken gebruik van CakePHP en Laravel voor een stevige backend. Aan de voorkant gebruiken we graag moderne (JavaScript) frameworks en vullen een stijlvolle front-end graag aan met onze ultrasnelle Rocketsearch zoekfunctie, gebaseerd op Apache Solr.

Een stap verder in de samenwerking

Emerit onderscheidt zich door samen met de opdrachtgever te zorgen voor een optimale omgeving. Dat houdt niet op bij het ontwikkelen van een precies op maat gesneden applicatie, maar omvat ook het aangaan van een samenwerking met een hostingprovider om te komen tot een optimale serveromgeving. Wanneer de applicatie draait trekken wij onze handen er niet vanaf, maar denken we in onze relatie met de klant steeds weer mee om de toepassing ervan beter en beter te maken.

Kwaliteitsbeheersing

Bij ons staat kwaliteit hoog in het vaandel. Daarom doen we er alles aan om te zorgen dat de software die opgeleverd wordt aan de verwachtingen van u als opdrachtgever voldoet. Tijdens het ontwikkelingsproces wordt ook rekening gehouden met nieuwe en veranderende wensen. De ontwikkelingen gaan snel, en ook de wensen van de gebruikers van de software kunnen snel wijzigen. Door te zorgen dat de applicatie flexibel is opgezet, is het vaak goed te doen om nieuwe features te implementeren.

Als software telkens in ontwikkeling is, kan het gebeuren dat een ontwikkelaar bepaalde functies implementeert, waardoor andere, bestaande functies ander gedrag gaan vertonen of zelfs helemaal niet meer werken. Om dat te voorkomen, implementeren we bij elke functionaliteit automatische tests middels PHPUnit. Deze tests worden automatisch uitgevoerd elke keer dat er iets wordt gewijzigd in de applicatie. Op deze manier wordt gezorgd dat de functionaliteit altijd blijft werken zoals verwacht.

Een andere vorm van kwaliteitsbeheersing is de procedure van code review. Door te werken met een 4-ogen-principe wordt ervoor gezorgd dat geschreven broncode voor uw software altijd wordt gecontroleerd door een tweede programmeur voordat deze code wordt toegevoegd aan de applicatie. Hierdoor worden fouten of minder efficiƫnte oplossingen vroegtijdig opgespoord en opgelost.