Cor Hoogstraten - Oprichter

Hoogstraten Fotografie

Emerit heeft voor Hoogstraten Fotografie twee projecten in één groot project gerealiseerd. Hoogstraten fotografie is gespecialiseerd op het gebied van schoolfoto’s. Daarnaast bieden ze je een uitgebreide keuzemogelijkheid bij de samenstelling van een fotopakket.

Het eerste project bestond uit het ontwikkelen van een offline systeem voor de fotograaf. Via dit systeem kan de fotograaf een school aanmaken en de klassenlijst(en) importeren. De schoolfotograaf genereert de leerlingkaart met een persoonlijke barcode per leerling. Hierop staan ook de inloggegevens. De docent deelt de leerlingkaarten uit aan de leerlingen. De fotograaf gaat vervolgens naar de school en maakt foto’s via het offline systeem.

De fotograaf kan ook via de offline applicatie wijzigingen doorvoeren in het leerlingenbestand. Deze gegevens worden bij het uploaden van de foto’s naar de webshop gesynchroniseerd. Vervolgens kan de fotograaf zijn gemaakte beelden selecteren en uploaden, zodat ze in de webshop zichtbaar worden.
Zo kunnen leerlingen die later in een klas zijn gekomen ook netjes worden gearchiveerd, en zien ze na het inloggen de juiste klassenfoto!

Via de offline applicatie is het werken met de ouderwetse zakjes ook nog gewoon mogelijk. De software biedt de mogelijkheid om van iedere leerling een pakketje foto’s drukklaar te maken en in één map op de harde schijf te plaatsen. Daarna is het een kwestie van op een USB-stick zetten en naar de afdrukcentrale brengen.
Het tweede project was het realiseren van een webshop. De leerling gaat naar de webshop (www.hoogstratenfotografie.nl) en kan daar inloggen met de inloggegevens van zijn/haar leerlingkaart. Via de website kan de leerling zijn/haar foto’s bekijken en is er de mogelijkheid om online de foto’s te bestellen. Ook is het mogelijk om je foto’s te bestellen op verschillende producten die Hoogstraten Fotografie aanbiedt. iDeal is worden geïmplementeerd in de webshop, zodat de klanten makkelijk hun bestellingen kunnen afrekenen.